کاتالوگ مارکتینگ چیست؟معرفی3روش در بازاریابی کاتالوگ
کاتالوگ مارکتینگ چیست؟ تعریف جامع بازاریابی کاتالوگی
کاتالوگ مارکتینگ یکی از روشهای سنتی و مؤثر برای بهبود فروش و بازاریابی است، درواقعا کاتالوگ ها نمایشگاهی از تمامی محصولات و خدمات شما هستند، که شما با رنگ دادن و جذاب کردن اون میتوانید مخاطب و خریداران خود را بیش از پیش مشتاق به خرید از شما بکنید.طراحی کاتالوگ مانند طراحی دکوراسیون داخلی یک خونه است، باید همونقدر زیبا، ظریف و دقیق روش کار بشه تا در اولین قدم مشتری شمارو به محصول جذب کنه و در قدم بعدی اونو تشویق به خرید کنه.این روش بازاریابی به خصوص برای کسبوکارهایی که محصولات متنوع و گستردهای دارند بسیار کاربردی است.در این مقاله به طور کامل به چیستی کاتالوگ مارکتینگ،نحوه ایجاد کاتالوگ مناسب، انواع روش های بازاریابی کاتالوگی خواهیم پرداخت.
چرا باید به سراغ بازاریابی کاتالوگی برویم؟
همه کسب و کار ها بعد از راه اندازی شرکت خود و ایجاد بستر برای تولید خدمات و محصولاتشون به این فکر میکنند چطوری بهتر خودشون به مردم بشناسانند؟ چطوری بازار هدف مناسب کسب و کارشون و پیدا کنند؟ و مخاطبان خودشون تبدیل به مشتری کنند.
ایده های مختلفی وجود دارد، ازجمله تبلیغات دهان به دهان، تبلیغات نمایشی و بیلبورد، استفاده از بروشور ها، ایجاد ویدیو های تبلیغاتی و بروز ترین روش ها نیز استفاده از شبکه های اجتماعی و تبلیغات کلیکی هست.
تمامی روش هایی که گفته شد یک ویژگی مشترک دارند، در هیچ کدام نمیشود تمامی محصولات و ویژگی های محصولاتمون را برای مخاطب توضیح و شرح داد!
همین موضوع کاتالوگ هارا از تمامی روش های دیگر بازاریابی جدا میکند، با کاتالوگ ها شما میتوانید تمامی محصولات خودتون معرفی کنید و از ویژگی ها،مزایا، قیمت و کلی چیز دیگر صحبت کنید. پس وجود کاتالوگ برای کسب و کار شما بسیار حیاتی است.
کاتالوگ ها فقط معرفی کننده شما و خدماتتون نیستن. با کمی وقت گزاشتن،استفاده از رنگ ها و طرح های جذاب میتوانند باعث بشند تا برند شما و محصولاتتون توی ذهن مخاطب هک بشه.
کاتالوگر، پلتفرم ساخت کاتالوگ
با کاتالوگ ساز کاتالوگر، کاتالوگ هوشمند خودت رو بساز! دریافت اشتراک رایگانمهم ترین مزایای استفاده از کاتالوگ برای کسب و کارها
1. دسترسی گسترده و جذب مخاطبان جدید
یکی از بزرگترین مزایای بازاریابی با کاتالوگ، توانایی آن در دسترسی به طیف وسیعی از مخاطبان است. کاتالوگها میتوانند به راحتی به دست مشتریان در نقاط مختلف جغرافیایی برسند. این امر به کسبوکارها اجازه میدهد تا به بازارهای جدید دسترسی پیدا کنند و مشتریان بالقوه را جذب نمایند.
2. اطلاعات جامع و دقیق
کاتالوگها به شرکتها امکان میدهند که اطلاعات جامع و دقیقی از محصولات و خدمات خود را به مشتریان ارائه دهند. این اطلاعات شامل توضیحات فنی، تصاویر با کیفیت، قیمتها و گزینههای خرید است. مشتریان با مطالعه کاتالوگها میتوانند تصمیمات خرید خود را با اطمینان بیشتری اتخاذ کنند.
3. برندسازی
یک کاتالوگ با طراحی حرفهای و محتوای غنی میتواند به افزایش اعتماد و اعتبار برند کمک کند. ارائه یک کاتالوگ با کیفیت نشاندهنده حرفهای بودن و تعهد شرکت به ارائه اطلاعات شفاف و دقیق به مشتریان است. این امر میتواند به افزایش وفاداری مشتریان کمک کند.
4. انعطاف پذیری
یکی دیگر از مزایای کاتالوگ مارکتینگ، قابلیت انعطافپذیری و سفارشیسازی آن است. شرکتها میتوانند کاتالوگهای خود را بر اساس نیازها و ترجیحات مختلف مشتریان سفارشیسازی کنند. این امر میتواند به افزایش اثربخشی بازاریابی و جلب توجه بیشتر مشتریان کمک کند.
نحوه ساخت کاتالوگ حرفه ای
ساخت کاتالوگ موثر نیازمند برنامهریزی دقیق و توجه به جزئیات است. در اینجا یک چک لیست برای ساخت کاتالوگ آورده شده است که میتواند به شما در ایجاد یک کاتالوگ حرفهای کمک کند.
1. تعین هذف و شناخت مخاطب
اولین نکته در ساخت یک کاتالوگ این است که بدانید چرا دارید ان را میسازید؟ برای افزیش فروش؟ یا صرفا نیاز به یک معرفی کننده محصولات دارید؟ پیشنهاد میکنیم قبل از ورود به پروسه ساخت کاتالوگ اهداف خودتون از این کار را لیست کنید.
دومین نکته این است که بدانید دقیقا میخواهید این کاتالوگ را چه کسی ببیند؟ این افراد چه ویژگی هایی دارند و دقیقا دنبال چی هستند؟
2. انتخاب محصولات و جمع آوری مجتوا
پس از انتخاب هدف باید محصولاتی که میخواهی مداخل کاتالوگ قرار بدهیم را انتخاب کنیم، توضیه میکنیم چندین دسته بندی از محصولات و خدماتتون بنویسید و سپس به هرکدام گزینه هارا اضافه کنید.
انتخاب عکس محصولات از ضروری ترین قسمت ها میباشد. سعی کنید عکس های جذاب از نظر بصری و یکتا انتخاب کنید.
دقت داشته باشید،متن مناسب برای توضیح هر محصول باید مختصر و مفید باشد. البته که تمامی ویژگی های محصول ذکر شود.
3. طراحی گرافیکی
یک قالب باترکیب رنگ ها و فونت مناسب برای کاتالوگ انتخاب کنید که با برند شما هماهنگ باشد، در قسمت طراحی جلد کاتالوگ ،جلد باید جذاب و گیرا باشد تا مخاطب را به خواندن آن ترغیب کند. همچنین چیدمان صفحات صفحات داخلی کاتالوگ را به گونهای طراحی کنید که اطلاعات به صورت منطقی و جذاب نمایش داده شوند. از استفاده بیش از حد از متن خودداری کنید و از فضاهای خالی به درستی استفاده کنید.
4. بروزرسانی محتوا
اپدیت کردن محتوای کاتالوگ را فراموش نکنید.محتوای کاتالوگ را چندین بار بازبینی کنید تا از دقت و صحت اطلاعات اطمینان حاصل کنید.
انواع روش های کاتالوگ مارکتینگ
به طور کلی 3 نوع کاتالوگ برای محصولات و خدمات وجود دارد.
1- کاتالوگ های چاپی
کاتالوگ های چاپی یا کاغذی اولین وقدیمی ترین نسل کاتالوگ هستند. شکل انها مانند یک دفتر نازک و پر از اطلاعات محصولات هستند که جنس های مختلفی از جمله کاغذ گلاسه،کاغذ مات یا گاهی بازیافتی دارند. شاید مهم ترین مزیت اونها هم وجود فیزیکی برای خریداران هست تا مخاطبان دست گرفتن فیزیکی کاتالوگ احساس بهتری داشته باشند، البته که قیمت چاپ کاتالوگ در تیراژ های بالا بسیار سرسام اور است.
2-کاتالوگ هایpdf
کاتالوگ هایpdf هستند نسل به نسبت جدید تر و کاربردی تر کاتالوگ های چاپی هستند. این کاتالوگ ها در فرمت پی دی اف ارائه میشوند وتوانایی قرار دادن برروی وبسایت را دارد،قابلیت لینک دهی داخلی و خارجی نیز دارد و هزینه های چاپ را کم میکنند.
3-کاتالوگ های هوشمند آنلاین
جدید ترین نسل کاتالوگ، کاتالوگ های هوشمند تحت وب هستند، این کاتالوگ ها هرچیزی که برای تبلیغ محصولاتتون داشته باشید را دارد، عکس های سه بعدی، ویدیو، پاپ آپ ها، لینک سازی داخلی یا خارجی و ثبت سفارش قابلیت هایی هستند که کاتالوگ های هوشمند تحت وب به شما ارائه میدهند. در واقع این کاتالوگ ها یکی از راه های دیجیتال مارکتینگ به شمار میرود که به شیوه های گوناگون میتوانید کاتالوگ هوشمند دیجیتال خودتون را تبلیغ کنید.
بهترین شیوه های تبلیغ کاتالوگ های آنلاین تحت وب عبارتند از:
1- گوگل ادز و کمپین ها: شما از طریق قرار دادن لینک کاتالوگ هوشمند دیجیتالتون داخل گوگل ادز یا تبلیغات کلیکی قرار داده تا کاربران کاتالوگ شمارو ببینند.
2- رپورتاژ رفتن: شما با نوشتن یک رپورتاژ جذاب و مخاطب پسند و قرار دادن لینک کاتالوگتون میتوانید کاربرانی که در دیگر سایت ها هستند را به مشاهده محصولات و خدمات شما تشویق کنید.
3- sms مارکتینگ: اگر شما لیست تماسی از مشتری هایی که ازشما خرید کردند یا افرادی که فکر میکنید به محصولات شما علاقه مند هستند دارید میتوانید با نوشتن یک متن جذاب و قرار دادن لینک کاتالوگ هوشمند تحت وب انها را دعوت به خرید کنید.
4- استفاده در شبکه های مجازی: لینک کاتالوگ هوشمند دیجیتالی را میتوانید توی بیو اینستاگرام،تلگرا،لینکدین، توییتر و تمامی صفحات مجازی کسب و کارتون قرار بدید.
جمع بندی
در این تحلیل، ما عمق نگاهی به سه شکل متمایز کاتالوگهای بازاریابی انداختیم: نسخههای چاپی، فرمتهای قابل دانلود پیدیافی، و نسل جدید کاتالوگهای هوشمند مجازی. هر کدام از این فرمتها با خصوصیات و مزیتهای خاص خود، آماده هستند تا به ارتقاء برنامههای بازاریابی شما یاری رسانند. کاتالوگهای چاپی برای لمس و احساس محصول، پیدیافها برای دسترسی فوری و بدون دردسر، و کاتالوگهای وب برای یک تجربه کاربرپسند و تعاملی بینظیر طراحی شدهاند. با انخاب هوشمندانه نوع کاتالوگ، شما قادر خواهید بود تا جزئیات محصولاتتان را به شکلی جذاب و مؤثر به دست مخاطبان برسانید، که در نتیجه به تقویت فروش و افزایش رضایت مشتریان منجر میشود.